dilluns, 25 de maig del 2020

Carta a l'excel·lentíssima alcaldessa de Vic

Excel·lentíssima Sra. Anna Erra, Alcaldessa de Vic,

ens dirigim a vostès en nom de l’Associació de Pares i Mares del centre educatiu concertat Escola Vedruna Escorial Vic que també engloba la llar d’infants (Manso). El motiu d’aquesta carta és mostrar-los la nostra inquietud respecte a la nostra llar d’infants. Com molt bé saben la llar d’infants del Manso dona servei a la ciutat des de fa més de 100 anys i ha contribuït durant tots aquests anys a què moltes famílies de la nostra ciutat poguessin acollir-se al seu servei.

La llar d’infants del Manso dona servei a un total de 135 infants. L’oferta que ofereix la nostra llar complementa les places de titularitat pública de la ciutat que depenen de l’Ajuntament. Durant tots aquests anys la llar d’infants del Manso ha contribuït a completar les places necessàries perquè la ciutat tingui una oferta més variada i completa. És evident que sense la llar d’infants del Manso la ciutat patiria un dèficit de places força important. Dit això, el motiu d’aquesta carta és mostrar la nostra disconformitat amb els criteris que ha aplicat l’Ajuntament en aquests moments d’emergència sanitària.

A resultes de l’alarma sanitària els centres van haver de tancar. En el cas de les llars de titularitat pública s’ha solucionat fàcilment, l’Ajuntament s’ha fet càrrec de totes les despeses i dels treballadors. En el cas del Manso, la nostra llar ha patit moltes dificultats perquè al no tenir cap suport ha hagut de practicar expedients de regulació, fer equilibris financers i endeutar-se perillant-ne la viabilitat. La nostra llar d’infants contribueix al conjunt de la ciutadania i gràcies a la seva existència l’Ajuntament també rep un servei.

Com vostès sabran -i poden consultar- hi ha multitud de municipis que han encarat aquest problema d’una manera més real, és a dir, davant d’aquesta crisi, l’Ajuntament en qüestió ha ajudat i sufragat les despeses de les escoles bressol privades entenent que fan un servei molt important als municipis. En aquest aspecte no entenem com l’Ajuntament ha estat tant poc sensible i ha discriminat la tasca de la nostra llar d’infants que està en greus problemes i que sobreviu gràcies a què els pares continuen pagant una mínima quota, cosa que no passa amb les de titularitat pública.

Aquest greuge que pateix la llar d’infants se suma a un altre fet i que seria motiu d’una nova queixa com el fet de no poder ofertar en igualtat d’oportunitats les quotes i les ofertes del curs normal.

Esperem, però, que l’Ajuntament rectifiqui i en aquest moments tan complicats tingui la sensibilitat necessària per afrontar aquest greu problema i tractar a tots els infants de les llars de Vic en igualtat de condicions.

Per acabar, ens fa gràcia adjuntar documentació on s’explica que la Llar d’infants del Manso va ser la primera que hi va haver a Vic.