dimarts, 26 de maig del 2020

Carta a l'atenció de la Direcció de la Fundació Vedruna



Us adjuntem la carta que hem fet arribar a la Direcció de la Fundació Vedruna. 


Direcció de la Fundació Vedruna,

ens adrecem a vostès perquè ja fa cert temps que els membres de l’AMPA de l’Escorial Vic tenim certes inquietuds relacionades amb l’escola que la crisi actual del COVID-19 ha fet més evidents.

Sabem que el conjunt d’escoles concertades de Catalunya tenen un greu dèficit de finançament per part del Departament d’Ensenyament. Un dèficit que en els darrers anys s’ha anat incrementant. La crisi ocasionada pel COVID-19 ha agreujat encara més aquest dèficit i, com hem vist, fins i tot els mitjans de comunicació se n’han fet ressò amb titulars preocupants. Per exemple, la CCMA s’expressava de la següent manera:

«L’escola concertada demana un rescat per evitar una crisi sense precedents».

Altres mitjans com el diari El País parlaven que és molt probable que alguns centres es declarin en fallida i hagin de ser transformats en centres públics.

Darrerament també hem observat bastant estupefactes com el Departament no volia pagar els equips de neteja necessaris per la concertada i sí per la pública i que a darrere hora es va fer enrere i es va solucionar.

Donades totes aquestes circumstàncies veiem que aquesta situació no és bona i que potser s’hauria d’ampliar l’acció més enllà de la Direcció per tal de fer més pressió cap al Departament ja que entenem que aquest abandonament que estem patint com a escola concertada no és just, perquè si bé l’escola compleix una funció d’educació que repercuteix en la societat, el Departament ha de donar una millor resposta. Una de les primeres accions que estem pensant fer és enviar una carta al Departament i al Molt Honorable President de la Generalitat per tal de mostrar el nostre malestar.

Estem pensant d’involucrar la resta de companys d’AMPA de les altres escoles Vedruna per fer més visible i més numèric el nostre malestar. És una qüestió que volem tirar endavant però que abans us la volem fer saber per tal de veure quina opinió en teniu i si ens podeu aportar més informació per tal de ser més concrets en les nostres demandes.

En un altre aspecte, nosaltres tenim la sort que en Ramon Rial és una persona molt transparent i assequible i també li hem transmès la nostra inquietud per tot el que ha passat darrerament a l’escola amb el tema de la donació dels mestres, el fet de tirar enrere, els problemes financers...

Ens agradaria que per part de la Fundació algú ens expliqués detalladament com està la situació, la viabilitat de l’escola, el fet d’aquest rescat que s’ha demanat a veure com va... En el cas que no hi hagi rescat, quin és el futur? Si no hi ha rescat s’hauran d’apujar quotes? En quina situació estem?

El futur de l’escola és el futur dels nostres fills i el que volem és que l’escola vagi endavant i intentar fer el màxim que estigui a les nostres mans.