Mares Enllaç L'Escorial, com la resta de centres de la ciutat de Vic, participa de l'anomenat model Vic, un model escolar de ciutat que procura per a la integració de les famílies nouvingudes. Per aquesta raó, la nostra escola -com la resta-  rep un nombre important d'alumnes, pares i mares que s'integren a la societat vigatana.

 Mares Enllaç és un col.lectiu de mares d'alumnes del centre que treballen per ajudar a una millor integració dels alumnes i de les famílies nouvingudes a l'Escorial.

 És un grup que va néixer fa uns sis o set anys, de forma espontània, i que procura:

-   Treballar voluntàriament a partir de "parelles" de famílies (una mare del país amb una mare nouvinguda) fomentant el diàleg i recolzant les activitats que es realitzen i s'organitzen des de l'escola.
-   Impartir classe de llengua i cultura catalana a les mares nouvingudes. La majoria d'educadores són les mateixes mares de l'escola. Les classes es fan en aules de l'escola (dimecres) i al centre que cedeix l'Ajuntament a la plaça de Santa Eulàlia
-   Recolzar el voluntariat d'estudiants de la Universitat de Vic i altres voluntaris (àvies, estudiants...) per donar classes de reforç a alumnes de l'escola que en tenen necessitat.
-  Convocar periòdicament a les famílies nouvingudes per explicar les activitats que es duen a terme a l'escola.


 Avui per avui, les Mares Enllaç són una entitat constituïda legalment. Disposa del suport i la coordinació de la direcció de l'escola.

 L'objectiu comú és anar treballant per una millor convivència a les aules, a l'escola i entre les famílies.

 Si voleu més informació us podeu adreçar a:

 Maria Sala
 Mireia Riera Fargas
 Núria Parés