dissabte, 20 de juny del 2020

Noves adquisicions, Escola verda, compromís i sostenibilitat

Durant aquest curs, en consens amb la direcció de l'escola es va veure que era interessant l'adquisició de mobiliari pels patis i zones exteriors. Davant d'aquest fet ens vam posar a treballar amb el tema. Una de les primeres directrius que tant la direcció de l'escola i l'AMPA tenien clares era que el material havia de complir al màxim el nivell de sostenibilitat i compromís amb l'escola verda.

S'han adquirit dues taules de pícnic. Per l'adquisició d'aquestes taules vam descartar taules de fusta i en canvi ens vam decantar per taules de plàstic reciclat. Per fer aquestes taules s'han reciclat milers d'ampolles de plàstic, no necessiten cap tipus de manteniment, el que ens estalvia haver de pintar amb vernís químic cada X temps ni cap tipus d'acció concreta. En aquest aspecte, som una escola pionera a Catalunya en adquirir aquest tipus de taules fetes de plàstic reciclat i ens referma en el compromís d'escola verda.


A l'exterior de l'edifici Mascaró s'hi han posat tres bancs de formigó. S'ha descartat els bancs de fusta per contribuir al respecte a la natura i a la vegada evitar futurs manteniments havent de pintar i envernissar cada X temps amb productes que costen diners i danyen el medi ambient i els respectius treballs.


En darrera instància, a la direcció de l'escola li feia molta il·lusió posar taules de ping-pong per tal que els alumnes i les famílies poguessin gaudir del joc i el pati de l'escola. És per això, que des de l'AMPA vam prendre la decisió d'adquirir una taula de ping-pong feta de ferro i antivandàlica perquè ens duri tota la vida.